معادن اورانیوم ایران

معادن اورانیوم ایران 

 

ایرنا:بنا بر اعلام رسمي سازمان انرژي اتمي ايران،400 معدن اورانيوم در سرزمين زرخيز ايران شناسايي شده اند که سبب خواهند شد نسلهاي آتي ايرانيان نيز از مواهب انرژي هسته اي بهره مند باشند.

 



علاوه بر معادن مذکور معادن جديدى نيز کشف گرديده است، معدن اورانيوم بندرعباس در مقايسه با ساقند يزد معدنى روباز است و از اين نظر سرمايه گذارى اندکى را براى هزينه جمع آورى و انتقال سنگ معدن دربرمى گيرد، ميزان ذخاير انبوه اين معدن به سهولت قابل محاسبه نيست، و ابعاد اين معدن هنوز به طور کامل شناسايى نشده است. اما شناسايى هاى اوليه حکايت از ذخاير قابل توجه در اين معدن دارد.

در همين حال کارشناسان سازمان انرژى اتمى در حال برنامه ريزى براى شناسايى جامع از ذخاير اورانيوم کشور هستند که پيش بينى مى شود در آينده اي نه چندان دور سرمايه گذارى وسيعى را در نقاط مختلف کشور شاهد باشيم. بنا بر اعلام رييس سازمان انرژي اتمي ايران منابع آتي اورانيوم ايران از آذربايجان، شمال خراسان، مرکز ايران و بندرعباس استخراج و فراوري خواهند شد.طبق محاسبات فني به عمل آمده ميزان ذخاير شناسايي شده اورانيوم ايران در معادن بندرعباس، يزد و اردبيل بيش از 36 هزار تن است. البته به جرأت مي توان گفت در صورت جست وجو جهت کشف معادن اورانيوم ، ايران داراي صدها معدن بالقوه اورانيوم است هرچند که ذخاير معادن کشف شده در ايران به اندازه اي هست که تا دهها سال ملت ايران از تأمين ماده معدني اورانيوم براي تهيه سوخت دغدغه اي نخواهد داشت که اين پديده شرايط ممتازى را براي ايران از نظر ذخاير اورانيوم در سطح بين المللي رقم خواهد زد.

اما اين همه ماجرا نيست.ايران هم از لحاظ منابع اورانيوم در شرايط منحصر بفرد و ممتازي قرار دارد و هم در شيوه هاي فراوري و غني سازي اورانيوم به فناوري منحصربفردي دست يافته که بهره وري معادن کنوني را تا حد زيادي افزايش داده است و به همين دليل است که دستيابي دانشمندان جوان ايراني به شيوه جديدي براي به دست آوردن مقادير بزرگتر و عظيم‌تر کنسانتره اورانيوم، از معادن اورانيوم در معادن ساغند يزد باعث حيرت محافل غربي شده است.در همين رابطه رويترز نوشت: استفاده از تکنيک بيوتکنولوژي که براي توليد کيک زرد به کار مي‌رود، باعث کاهش هزينه و افزايش بازدهي توليد کيک زرد يا اکسيد اورانيوم کنسانتره مي‌شود که درواقع مرحله اول توليد چرخه سوخت است .

رويترز به نقل از تلويزيون ايران گزارش داد: مرحله اوليه توليد چرخه سوخت است، از اين پس با اين تکنيک بيوتکنولوژي توليد خواهد شد.روش پيشين براي تهيه کنسانتره اورانيوم بکارگيري اسيدهاي آلي جهت محلول کردن اکسيداورانيوم بود، که بکار گيري اين نوع اسيدهاي آلي باعث وارد شدن مواد تجزيه‌ناپذير آنها به چرخه محيط زيست و تخريب آن مي‌شود. اما استفاده از باکتري‌هاي و تکنيک بيوتکنولوژي تجزيه اين مواد را آسان مي کندو آسيبي به محيط زيست وارد نمي سازد.

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: چهار شنبه 23 فروردين 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد نصر

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 39
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 39
بازدید ماه : 373
بازدید کل : 253600
تعداد مطالب : 73
تعداد نظرات : 26
تعداد آنلاین : 1